top of page

Technológiánk

Áttekintés

 

Különböző környezeti paraméterek, fogyasztási adatok, vagy egyéb gazdálkodással, termeléssel és ezek folyamataival összefüggő adatok gyűjtésével és feldolgozásával megalapozottabb döntések hozhatók. Az adatok alapján pontosabb és célzottabb, ahol ez megoldható, automatizált beavatkozással meg lehet előzni, vagy kezelni lehet a termelésre károsan ható folyamatokat. Megoldásunk költséghatékony, géptípustól független, és garanciavesztés nélkül telepíthető.

 

Az adatokat érzékelőkkel gyűjtjük, vagy ha már vannak telepített érzékelők, akkor azokból nyerjük ki. Az érzékelők egy, a helyszínen telepített adatgyűjtő eszközön keresztül, GSM kapcsolatot használva egy online, folyamatosan elérhető felületre juttatják az adatot, ahol az üzleti szempontok szerint előállított információkat láthatjuk. Ezt a felületet számítógépről, vagy okostelefonról érhetik el az arra jogosult felhasználók, hogy folyamatosan a legfrissebb adatokhoz, információkhoz jussanak.

 

A rendszer lehetőséget nyújt előre meghatározott értékekhez riasztások beállítására, így az eltérésekről azonnal értesül az arra illetékes, akár telefonján keresztül. A gyűjtött adatok aztán összevezethetők más, akár más rendszerből származó adatokkal. Saját fejlesztésű szoftveres alkalmazásunk lehetővé teszi, hogy az adatok, információk alapján jelentések, kimutatások készüljenek, amelyek gyors áttekintést, vagy mély elemzést adnak egy-egy adat, vagy folyamat mentén.

rendszer elemei

A rendszer elemei

Érzékelők

 

Igény és telepítési lehetőség szerint vezetékes, vagy vezeték nélküli technológiával kapcsolódó, leggyakrabban használt érzékelőink:

cubilog-picto_pressure.png

Légnyomás

cubilog-picto_sensor.png

Ammóniagáz

cubilog-picto_temp.png

Hőmérséklet

cubilog-picto_redox.png

Levegőminőség

cubilog-picto_io.png

Nyitásérzékelők

cubilog-picto_pressure.png

Fogyasztás

cubilog-picto_humidity.png

Páratartalom

cubilog-picto_temp.png

Mérlegcellák

Igény és az adott feladat elvárásai szerint gyakorlatilag bármilyen környezeti, fogyasztási paraméter érzékelése megoldható egyedi fejlesztésű eszközökkel. Speciális fejlesztési igények esetén megfelelő partner bevonásával tudunk megoldást szállítani. Az egyedi fejlesztési igények megvalósítására külön egyeztetés után van lehetőség.

 

Önnek mit mérhetünk?

Adatgyűjtő

 

Az érzékelők adatai biztonságos vezetékes, vagy vezeték nélküli technológiát használva jutnak a szintén általunk telepített adatgyűjtőbe. Az adatgyűjtő a gyűjtött primér adatokat biztonságos, titkosított GSM kapcsolaton keresztül juttatja el felhő alapú adatrögzítő és -megjelenítő rendszerünkbe. Ha valamilyen okból kifolyólag nincsen mód a gyűjtött adatok továbbítására, az adatgyűjtő képes akár néhány hétig is tárolni az adatokat, majd pedig a kapcsolat helyreállása után továbbítani azokat.

 

Adatátvitel

 

Az adatgyűjtőből az adatok, meghatározott időközönként, titkosított GSM kommunikációt használva jutnak el felhőalapú adatrögzítő és -megjelenítő rendszerünkbe.

bottom of page