top of page

VÉDEKEZZEN HŐSTRESSZ ELLEN ADATOKKAL!

A tejelő szarvasmarhákat a különböző betegségek és sérülések mellett, hőhatás is terheli már egyre inkább a májustól kezdődő időszak alatt. Az éghajlat és az időjárás változásával korábban kezdődik és tovább is tart a hőstresszes időszak, amely érezhető hatással van a tejtermelésre, a tejzsír százalékra, az alacsonyabb takarmányfelvételre, a szaporodási mutatókra és még a testsúlyra is.


Az állattartásban manapság az egyre nagyobb telepméret és a magasabb termelési szint elérése a fő cél, amivel együtt nő a hőstressz okozta károk lehetősége is.

A hőstresszes időszak felépülését, kialakulását adatok mutathatják, amelyek, segítik a szükséges beavatkozások időben való megkezdését. A hőstresszes állapotra leginkább az ún. THI értékből lehet következtetni. A magas hőmérséklet és páratartalom együtthatása (ennek mértékét mutatja meg az ún. hőmérséklet-páratartalom index - THI) miatt kialakuló hőstressz hatására a tehenek lihegnek, a nyáluk csorog, komfortérzetük romlik.Innovatív szenzoros mikroklímamérő és monitoring megoldásunkat kifejezetten szarvasmarhatartók részére fejlesztettük, amely segít nekik megválaszolni az alábbi kérdéseket:

· Mennyi vizet isznak az állatok?

· Az istálló mely részében milyen a klíma?

· Hogyan alakul a THI értéke adott időintervallumban?

· Hogyan alakul a tejhozam és a THI kapcsolata, időszakos bontásban?


Megoldásunk használatával az interneten keresztül, biztonságosan, akár telefonon is naprakész információkhoz juthatnak mindezekről a fontos kérdésekről és a megfelelő beavatkozás kiválasztásával megelőzhetik a bajt, megőrizhetik termelékenységüket.

Mit tartalmaz a szenzoros mikroklímamérő és monitoring szolgáltatásunk?

Teljeskörű megoldás, ami tartalmazza a szenzorokat, a felhő alapú hosszú távú adattárolást és a felhasználói felülethez való hozzáférést.

Mérési paraméterek

· Hőmérséklet mérés

· Páratartalom mérés

· THI mérés

· Fénymérés

· Vízfogyasztás mérés

· Áramfogyasztás mérés

· Levegőminőségmérés

Igény szerint egyéb paraméterek mérésére is lehetőség van. Sőt, vállaljuk egyedi mérési megoldások kidolgozását, fejlesztését is.

Keressen minket személyre szabott szolgáltatásainkkal kapcsolatban!
bottom of page