top of page

TUDTA, HOGY TELEPFELÜGYELETI RENDSZERREL NEMCSAK AZ ÁLLATÁLLOMÁNYT TARTHATJA SZEMMEL?

Az állatállomány mellett a telephelyen működő összes gépet és berendezést is ellenőrízheti!


Sorozatunkban bemutatjuk, hogy milyen gépeket és eszközöket figyelhet, mérhet és ellenőrízhet a TELEPFELÜGYELET.HU digitális megoldásaival bárhonnan, ahol éppen tartózkodik.


Az első részben megmutatjuk, hogy miben tudunk segíteni a hígtrágya kezelésének folyamataiban a szarvasmarha telepeknek.

A hígtrágya kezelése nehéz és összetett feladat, amely minden állattartó telepen flottul kell, hogy működjön. A több részfeladatból álló tevékenységet sokféle gép és berendezés segítheti, melyek működését elengedhetetlen folyamatosan felügyelni és ellenőrízni ahhoz, hogy hiba nélkül működhessenek. A munkaerőhiánnyal küzdő telepeken nagy segítséget jelent, ha bevezetik a szenzoros telepfelügyeleti eszközöket, hiszen így bárhonnan nyomon követhetőek lesznek a trágyakezelésben használt gépek és berendezések, illetve azok működési folyamatai és lehetőség nyílik arra is, hogy távolról ellenőrízhetővé váljon az összes munkafolyamat. Nem szükséges a személyes jelenlét és ráadásul az emberi hibákból fakadó problémák is kiküszöbölhetővé válnak. A veszteségek nagy része is elkerülhető, hiszen bármilyen meghibásodás vagy probléma esetén azonnal riasztást küld a rendszer és így időben közbe lehet avatkozni.Partnereink tapasztalata azt mutatja, hogy az első pár hónap alatt megtérül a beruházás költsége, hiszen komoly veszteségeket előztek meg rendszerünk segítségével nemsokkal a rendszer beüzemelését követően.


A hígtrágya kezelésénél rendszerünk segítségével többek között az alábbi munkafolyamatokat és gépeket/berendezéseket figyelheti meg és ellnőrízheti működésüket:

Istálló öblítés:

- istálló öblítés légszelepeinek ellenőrzése kompresszoronként

- levegőnyomás mérése

- kompresszor elektromos betáplálásának figyelése, fogyasztás mérése


Szeparátor, BRU

- szilárd szintérzékelő

- folyadékszintmérő, szintjelző úszókapcsoló

- elektromos betáplálás figyelése, fogyasztás mérése


Hígtrágya ülepítő(k), gyűjtők

- folyadékszintmérő, szintjelző úszókapcsoló

- szivattyúk, keverők elektromos betáplálásának figyelése, fogyasztás mérése


Ha szeretne csatlakozni partnereinkhez, akik már sikerrel használják telepfelügyeleti megoldásainkat, keressen meg minket, hogy cégére szabjuk megoldásainkat!


Ne maradjon le, használja ki nyár végi akciónkat!

bottom of page