top of page

SZENZOROS TELEPFELÜGYELET SEGÍTI A DÖNTÉSHOZÓKAT

Partnereink véleménye és tapasztalata, valamint kutatásaink eredményei is alátámasztják, hogy a különböző környezeti paraméterek, fogyasztási adatok, vagy egyéb gazdálkodással, termeléssel és ezek folyamataival összefüggő adatok gyűjtésével és feldolgozásával megalapozottabb döntések hozhatók. Az adatok alapján pontosabb, célzottabb és akár automatizált beavatkozással meg lehet előzni, vagy kezelni lehet a termelésre károsan ható folyamatokat. A gazdálkodók részére fejlesztett telepfelügyeleti megoldásunk költséghatékony, géptípustól független, és garanciavesztés nélkül telepíthető.

Hogyan működik?


Az adatokat érzékelőkkel gyűjtjük, vagy ha már vannak telepített érzékelők, akkor azokból nyerjük ki. Az érzékelők egy, a helyszínen telepített adatgyűjtő eszközön keresztül, GSM kapcsolatot használva egy online, folyamatosan elérhető felületre juttatják az adatot, ahol az üzleti szempontok szerint előállított információkat láthatjuk. Ezt a felületet számítógépről, vagy okostelefonról érhetik el az arra jogosult felhasználók, hogy folyamatosan a legfrissebb adatokhoz, információkhoz jussanak.
A rendszer lehetőséget nyújt előre meghatározott értékekhez riasztások beállítására, így az eltérésekről azonnal értesül az arra illetékes, akár telefonján keresztül. A gyűjtött adatok aztán összevezethetők más, akár másik rendszerből származó adatokkal. Saját fejlesztésű szoftveres alkalmazásunk lehetővé teszi, hogy az adatok, információk alapján jelentések, kimutatások készüljenek, amelyek gyors áttekintést, vagy mély elemzést adnak egy-egy adat, vagy folyamat mentén.


Érzékelőinkről


Partnereink igénye és a telepítési lehetőségek szerint vezetékes, vagy vezeték nélküli technológiával kapcsolódó, leggyakrabban használt érzékelőink az alábbiak:


● Hőmérséklet

● Páratartalom

● Légnyomás

● Ammóniagáz

● Fogyasztásmérés

● Levegőminőség

● Mérlegcellák bekötése

● Nyitásérzékelők


A különböző igények és az adott feladat elvárásai szerint gyakorlatilag bármilyen környezeti, fogyasztási paraméter érzékelése megoldható egyedi fejlesztésű eszközökkel. Speciális fejlesztési igények esetén megfelelő partner bevonásával tudunk megoldást szállítani.


Biztonságos adatgyűjtés


Az érzékelők adatai biztonságos vezetékes, vagy vezeték nélküli technológiát használva jutnak a szintén általunk telepített adatgyűjtőbe. Az adatgyűjtő a gyűjtött primer adatokat biztonságos, titkosított GSM kapcsolaton keresztül juttatja el felhő alapú adatrögzítő és -megjelenítő rendszerünkbe. Ha valamilyen okból kifolyólag nincsen mód a gyűjtött adatok továbbítására, az adatgyűjtő képes akár néhány hétig is tárolni az adatokat, majd pedig a kapcsolat helyreállása után továbbítani azokat.


Hogyan szerelünk érzékelőket az állattartótelepeken?


Saját munkatársaink, több éves telepi gyakorlattal végzik az érzékelők és a kapcsolódó infrastruktúra szerelését. Természetesen vezetéknélküli megoldásaink esetében lehetőség van arra is, hogy megrendelőnk maga helyezze ki az előzetesen felkészített eszközöket. Általában helyszíni felméréssel tervezzük meg a munkát, a megrendelést követően az ügyféllel egyeztetve, a szükséges egészségügyi igazolások beszerzését követően érkezünk a telepre. A telep egyéni sajátosságai szerint végzik kollégáink a telepítést a napi munka lehető legkisebb mértékű zavarása mellett. A szerelés után az adatfolyam ellenőrzését követően a helyszíni munka véget ér és néhány napos távoli beállítás után használható a rendszer.

Legyen Ön is elégedett partereink között, keressen minket személyre szabott megoldásainkért!

bottom of page