top of page

OKOS MEGOLDÁS AZ ITATÓRENDSZEREK FELÜGYELETÉRE

Nemcsak a nyári időszakban folyhat el több víz az állattartótelepeken. Sok telephelyen tapasztalható felesleges vízfogyasztás.


A vízfogyasztás felügyelete több szempontból is fontos, egyrészt, ahol nem saját kútból oldják meg az itatást, a magasabb közüzemi árak mellett nem mindegy, hogy mennyi víz folyik el feleslegesen és mi az a vízmennyiség, ami feltétlenül szükséges egy telephely működéséhez. Másrészt pedig kiemelten fontos a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontokat is figyelembe venni, közös érdekünk, hogy minden gazdaságban és állattartótelepen is megvalósuljon a fenntartható gazdálkodás, a vízkészletek megóvása érdekében.


Minden telephelyen érdemes ellenőrizni, hogy az itatórendszerek gazdaságosan működnek-e. Folyamatosan figyelni kell a vízfogyasztás és a vízfelhasználás alakulását, amelyet kihelyezett és távolról leolvasható mérőóráink, szenzoraink segítségével egyszerűen nyomon lehet követni. Az így gyűjtött adatok felhasználhatók a telephely működésére vonatkozó információk megismerésére és mélyebb elemzések készítésére is. A hatékonyságnövelésben elengedhetetlen a megfelelő adatok ismerete, amelyek lehetővé teszik, hogy megfelelő döntések nyomán ki lehessen küszöbölni a hibákat, és a lehető legtöbbször és leginkább megalapozottan lehessen jó döntéseket hozni a gazdaságos működés érdekében.

Az itatórendszerek felügyelete nemcsak azt jelenti, hogy mindig a megfelelő mennyiségű vizet kapják az állatok, hanem azt is, hogy ha probléma merül fel, valamelyik gép vagy berendezés meghibásodik, azonnal értesítést küld róla a rendszer. Így azonnal közbe lehet avatkozni, hogy elkerüljük a károkat és a komolyabb anyagi veszteségeket.

A TELEPFELÜGYELET.HU rendszerével lehetőség nyílik az itatórendszerek felülvizsgálatára és korszerűsítésére is. Egyszerű rendszerünk használatával elérhetővé válik a fenntartható gazdaság kialakítása és a telephely vízfogyasztási költségei is drasztikusan csökkenthetők.

Kövesse Ön is velünk telephelye vízfogyasztását és növelje termelése hatékonyságát, kérje egyedi ajánlatunkat!

bottom of page