top of page

OKOS ESZKÖZ SEGÍTI A TOJÁSTERMELŐKET

A digitalizáció nemcsak a mezőgazdaságban és az állattenyésztés területén bevált módszer, de most már a különböző termelőüzemekben is egyre inkább jelen van. A tojástermelés egy olyan speciális terület, amelyben nemcsak a baromfiállomány ideális tartási körülményeinek biztosítását kell figyelembe venni, hanem a tojástermelés különböző folyamatait segítő gépek és berendezések felügyeletét is szem előtt kell tartani. Emellett a termelési folyamatokat is érdemes megfigyelni és fejleszteni, annak érdekében, hogy költséghatékony legyen a működés és a mostani növekvő közüzemi árak mellett optimális fogyasztás valósuljon meg az üzemekben.A TELEPFELÜGYELET.HU kifejezetten a baromfi tartástechnológiához igazodó szenzoros rendszerével folyamatosan és valós időben megfigyelhetők a tartási körülmények és ellenőrizhetővé válnak a termelésben alkalmazott gépek és berendezések. Ezek működését folyamatosan figyeli és méri intelligens eszközünk és a szenzorok által gyűjtött adatok alapján a rendszer határérték felett riasztást küld, így azonnali beavatkozásra van lehetőség, ami segít fenntartani a genetikához legjobban igazodó körülményeket és elkerülhetőek lesznek az állományban keletkező károk és a termelés visszaesése.

A gyűjtött adatok elemzésével az is pontosan láthatóvá válik, hogy mikor, milyen körülmények hatására esik vissza a termelés, így azonosíthatóvá válnak azok a pontok, ahol javítani szükséges a tartástechnológiát.


Nem csak a tartástér paraméterei, de az itatás és etetés mennyisége és ideje is nyomon követhető szenzoraink segítségével. Ha ezeket az adatokat hozzátesszük a termelt tojás számhoz, azaz a kihozatalhoz, akkor látható válik, hogy melyek azok az ideális körülmények, amelyek mellett a leghatékonyabbá válik a termelés.

Ez a költséghatékony szenzorrendszer étkezési tojás esetén egy átlagos mélyalmos vagy ketreces tartásnál tojásonként nem egészen 1 fillérrel emeli a költségeket. Ennek ismeretében kijelenthető, hogy ha csak egyszer jelez a rendszer bármilyen kimaradást egy hónapban, már meg is térült a beruházás.


Csatlakozzon partnereinkhez, akiknél már kialakítottuk szenzoros rendszerünket, hogy az Ön termelőüzeme is költséghatékonyan működhessen!

bottom of page