top of page

MIRE JÓK AZ ADATOK?

Az állattartás mindennapjaiban talán észre sem vesszük, hogy mennyi adat és információ vesz minket körbe. Állattartóként sokszor nem gondolunk rá, de a körülöttünk lévő folyamatok, a minden nap ismétlődő gyakorlatok, vagy éppen a hirtelen előforduló, váratlan események mind-mind adatot szolgáltatnak nekünk. Ha pontosan mérjük őket, nagyon sok mindent elárulnak nekünk és ezáltal jóval kiszámíthatóbbá és költséghatékonyabbá tehetjük a mindennapi gazdálkodás folyamatát.


“Fontos, hogy mindent mérjünk, ami mérhető, és megpróbáljuk mérhetővé tenni, ami még nem az.” (Galileo Galilei).


Az érzékelt adat megteremti azokat a mérési és beavatkozási lehetőségeket a hagyományos iparágakban, amelyek korábban csak digitális termékek esetén voltak elképzelhetőek. Ma már az intenzív állattartásban is sokan használják a digitalizáció által nyújtott lehetőségeket.

Adatokat elemezni nem könnyű, nem is elvárható mindenkitől, egy gazdának sokszor nem jut rá elegendő ideje és nem biztos, hogy szakmai tapasztalata kiterjed erre is.

A TELEPFELÜGYELET.HU-t azért hoztuk létre, hogy segítsük az állattartókat és a telepvezetőket, hogy a telephelyükön lévő sokszor „láthatatlan” adatokat is összegyűjtsük, elemezzük és azok alapján javaslatokat tegyünk arra, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölniük a telephelyükön ahhoz, hogy növeljék termelésük hatékonyságát és piaci helyzetüket.


· Egyszerű és átlátható rendszerünkkel segítjük a döntéshozásban, hogyha probléma merül fel, azonnal közbe tudjanak lépni és a legszakszerűbb megoldást válasszák.

· Segítjük, hogy fenntarthatóbb és költséghatékonyabb legyen a gazdálkodás.

· Hozzájárulunk ahhoz, hogy felesleges kiadásaik megszűnjenek, pénzt takarítsanak meg.

· A mindennapi munkavégzés és a hozzájuk kapcsolódó folyamatok átláthatóbbak lesznek, egyszerűsödnek.

· Kényelmet és biztonságot nyújtunk, hiszen azokon a telepehelyeken, ahol már bevezettük szolgáltatásunkat, az ott dolgozók egy biztonságos rendszeren keresztül érik el a saját telephelyükön keletkező összes adatot, és akárhol is vannak éppen, bárhonnan hozzáférhetnek a legfrissebb információkhoz, nem szükséges állandóan a helyszínen lenniük és mindent onnan ellenőrizniük.


Az adatalapú digitalizációs folyamat különböző szinteken valósulhat meg:

· Helyszíni adatok: terepi adatgyűjtésből, meglévő adatforrásokból és valós idejű adatokból

· Riasztások: határérték elérésekor valós idejű riasztások állíthatók be, primer vagy számított adatból

· Riport: adatok időszakos vagy alkalmi megjelenítése, kiküldése

· Analitika: gyártási és termelési adatok, az adatok összefüggéseiből elemzések létrehozása, vizualizációja

· Üzleti intelligencia: fizikai és üzleti folyamatok digitális leképezése, üzleti következtetések

· Előrejelzések: javaslatok múltbeli és jelenlegi adatok alapján


A TELEPFELÜGYELET.HU 2016 óta, országszerte több száz istállót felügyel, csatlakozzon Ön is elégedett partnereinkhez, keressen minket bizalommal!

bottom of page