top of page

HOGYAN FELÜGYELJÜK HATÉKONYAN A TRÁGYAKEZELÉSI RENDSZERT?

A baromfitenyésztés során viszonylag kis tömegű, de nagyon koncentrált (heves) trágya keletkezik, melyet folyamatosan kezelni kell annak érdekében, hogy a baromfitelepek hatékony működésében ne okozzon fennakadást. A baromfitelepeken a trágya eltakarítása és összegyűjtése, majd feldolgozása a telephelyen dolgozókra háruló nehéz és nélkülözhetetlen feladat.


A megfelelő trágyakezelési rendszer üzemeltetése és a trágyakezelés különböző fázisaiban használt gépek működtetése sok helyen már teljes mértékben vagy legalább részben automatizált folyamatok.

A trágya eltakarításához és feldolgozásához használt rendszerek és gépek között nagy különbségek vannak, de minden esetben komoly problémát jelenthet, ha meghibásodik az egyik munkafázisban használt rendszer, vagy a gépek működése során probléma lép fel.

Ha ezekről a meghibásodásokról nem értesülnek időben a telephely munkatársai, nagyobb problémák és pénzügyi veszteségek keletkezhetnek.A TELEPFELÜGYELET.HU rendszere alkalmas arra is, hogy a trágyakezelésben használt gépeket és eszközöket figyelje, működésükről adatokat gyűjtsön és meghibásodásuk esetén riasztásokat továbbítson a felelős szakemberek számára. A rendszer távoli elérést is biztosít, tehát bárhol is tartózkodnak a munkatársak, a rendszer akár telefonra, akár más mobileszközre vagy számítógépre elküldi a trágyakezeléshez használt berendezésekről kapott adatokat, így működésüket pontosan és folyamatosan nyomon lehet követni. Probléma esetén értesítést, riasztást küld az arra illetékesnek, hogy azonnal be lehessen avatkozni, így biztosítva azt, hogy ne keletkezzen veszteség a telephely működésében és folyamatos legyen a termelés.


A mostani munkaerőhiánnyal küzdő telephelyeken a berendezések meghibásodása még nagyobb gondot okozhat, így még fontosabb bevezetni a telepfelügyeleti rendszereket, amely akár a trágyakezelés minden szakaszát nyomon követi és kiszűri az ahhoz kapcsolódó meghibásodásokat.


Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy egy telepfelügyeleti rendszer bevezetésével, a rendszer használatának köszönhetően megelőzött veszteségek kiküszöbölésével a beruházás 2-3 hónapon belül teljes mértékben megtérül.


Keressen minket egyedi ajánlatunkért, hogy telephelye biztonságosan és igazán gazdaságosan működhessen!


bottom of page