top of page

HOGYAN FŰTSÜNK ENERGIATAKARÉKOSAN AZ ÁLLATTARTÓ TELEPEKEN?

Az állattartó épületek energiafelhasználásában legnagyobb szerepet az istállóklíma játssza. Az istállóklíma alakításában a hazai éghajlati viszonyaink között legjelentősebb tényező az épületek fűtése. De nem mindegy, hogy mikor és mennyit fűtünk a telephelyeken. A gázfelhasználás pontos mérésével és nyomon követésével energiát és nem mellesleg költséget takaríthatunk meg!


Ha a gázfogyasztást digitális technológia segítségével pontosan mérhetővé és ellenőrizhetővé tesszük, akkor nem fordulhat elő, hogy feleslegesen fűtjük a tartásteret, hiszen a rendszer jelzi, ha bármilyen meghibásodás történik a fűtési rendszerrel. Fontos, hogy ha a hőmérséklet megfelelő a tartástérben, akkor ne működjön feleslegesen a fűtési rendszer. A gázmérőórák távoli megfigyelésével bárki bárhonnan pontosan nyomon követheti a telephely hőmérsékletét, elindíthatja, vagy éppen leállíthatja a fűtést, ezáltal szabályozhatóvá és kontrollálhatóvá válik a gázfogyasztás.A levegő hőmérséklete mellett mindenképpen érdemes figyelni és mérni az istállótérben a különböző gázok mértékét is, mint például az ammóniakibocsátást, hogy optimális szinten legyen és ezzel elősegíthetjük a környezetbarát, fenntartható gazdaság kialakítását is.

Az állatok frisslevegő-szükségletének kielégítéséhez a mesterséges szellőztetéssel az istállótér levegője óránként többször is kicserélődik, ezért a szellőztetésnek az energiaigényre meghatározó szerepe van. A fűtési időszak alatt az energiafelhasználás mérséklése érdekében a szellőzés mértékét a megengedett értékig célszerű csökkenteni.A levegő minőségét és hőmérsékletét a TELEPFELÜGYELET.HU intelligens rendszere könnyedén méri és figyeli, minden szokatlan esemény esetén riasztást küld telefonra, vagy bármilyen egyéb mobil eszközre.


A fűtési szezonban komoly összeget tudnak megspórolni azok a telepek és üzemek, akik rendszerünket használják, hiszen a fűtés megfelelő szabályozásával és nyomon követésével pontosan akkor és olyan intenzitással fűt a rendszer, ami az adott telephelyen a legoptimálisabb. Ezzel energiát lehet spórolni és a fűtési számla is nagymértékben csökkenthető.

Részletes információért és kérdéseivel kapcsolatban keressen minket bizalommal!bottom of page