top of page

HOGYAN ÉRHETŐ EL A KIEGYENSÚLYOZOTT TOJÁSTERMELÉS?

A növekvő élelmiszerigények és az állatok tartásával szembeni jóléti és környezetvédelmi elvárások folyamatos változásra, fejlesztésre késztetik az állattartókat. A piaci és szabályozói elvárások mellett pedig egyre kiszámíthatatlanabb és erősebb hatást gyakorol a mindennapi gazdálkodásra az ukrajnai háború és a részben ehhez is kapcsolódó világgazdasági átalakulás.


A megújuló energiákra való átállás, és a körforgásos gazdaság szempontjainak érvényesítése mellett a digitalizációval elérhető termelési hatékonyságnövelés és tartási körülmény monitoring eredményezhetnek valós megtakarítást és üzleti eredmény növekedést.


A tojástermelő baromfi esetén fontos tényező az ideális tartási körülmények biztosítása és felügyelete


A tojástermelő baromfitartók akkor tudnak hatékonyan termelni, ha megvalósul az állatok jóléte és a termeléshez szükséges gépek, eszközök hiba nélkül működnek. A tartási körülmények ellenőrzése szenzoros rendszer alkalmazásával könnyen és költséghatékonyan megvalósítható.A TELEPFELÜGYELET.HU kifejezetten a baromfi tartástechnológiához igazodó szenzoros rendszerével folyamatosan és valós időben megfigyelhetők a tartási körülmények és ellenőrizhetővá válik az alkalmazott gépek, eszközök működése. A szenzorok adatai alapján a rendszer határérték felett riasztást küld, így azonnali beavatkozásra van lehetőség, ami segít fenntartani a genetikához legjobban igazodó körülményeket, elkerülhetőek lesznek az állományban keletkező károk és a termelés visszaesése.

A gyűjtött adatok elemzésével pontosan láthatóvá válik, hogy mikor, milyen körülmények hatására esik vissza a termelés, így azonosíthatóvá válnak azok a pontok, ahol javítani szükséges a tartástechnológiát.


Nem csak a tartástér paraméterei, de az itatás és etetés mennyisége és ideje is nyomon követhető szenzoraink segítségével. Ha ezeket az adatokat hozzátesszük a termelt tojás számhoz, azaz a kihozatalhoz, akkor látható válik, hogy melyek azok az ideális körülmények, amelyek mellett a leghatékonyabbá válik a termelés.


Ez a költséghatékony szenzorrendszer étkezési tojás esetén egy átlagos mélyalmos vagy ketreces tartásnál tojásonként nem egészen 1 fillérrel emeli a költségeket. Ennek ismeretében kijelenthető, hogy ha csak egyszer jelez a rendszer bármilyen kimaradást egy hónapban, már meg is térült a beruházás.


Felügyelje Ön is gazdaságát a TELEPFELÜGYELET.HU digitális megoldásaival!


bottom of page