top of page

FIGYELJE TÁVOLRÓL, HOGY JÓL DOLGOZIK-E A TAKARMÁNYKEVERŐ GÉP!

A szarvasmarha állomány ellátásában takarmánykeverő gépek segítik az állattartókat. Mivel a takarmányellátás és a takarmány megfelelő elosztása fontos része az állattartásnak, sok helyen elengedhetetlen, hogy ezeket a gépeket valaki kezelje és folyamatosan ellenőrizze.


A folyamatos személyes jelenlétet nem minden telephelyen könnyű biztosítani. Erre kínál megoldást egy hazai fejlesztésű, digitális szenzoros telepfelügyeleti rendszer, amely bevezetésével egyszerűen, átláthatóan és távolról is könnyen szemmel tarthatóak a takarmánykeverő gépek és minden egyéb olyan berendezés, amely a szarvasmarha állomány ellátását biztosítja.


Cikksorozatunk első részében arról írtunk, hogy miben tudunk segíteni a hígtrágya kezelésének folyamataiban, sorozatunk második részében bemutatjuk, miért hasznos a takarmánykeverő gépeknél is alkalmazni a TELEPFELÜGYELET.HU rendszerét.


Minden olyan gép és berendezés, amelyet elektromos motor hajt, ki van szolgáltatva az áramellátásnak. A takarmánykeverő gépek működése közben is bármilyen áramellátási zavar keletkezhet, akár kisebb áramingadozási probléma, akár hosszabb ideig tartó áramszünet. Rendszerünk ilyen esetekben és egyéb problémáknál is azonnal riasztást küld okostelefonra, vagy bármilyen egyéb mobil eszközre, így időben közbe lehet avatkozni és megoldani az adott problémát, ezzel elkerülhetővé válik, hogy komolyabb anyagi kár és veszteség érje a telepet.Rendszerünkkel többek között az alábbi gépeket és működésüket figyelheti távolról is:


- Keverőmotorok elektromos betáplálásának figyelése, a fogyasztásuk mérése

- Vezérlő PLC adatainak kiolvasása (szükséges a telepítő cég közreműködése is)

- TMR kocsi adatainak távleolvasása

- Keverőmotorok, szivattyúk és etetőkocsik működése


Természetesen a takarmánykeverő gépek mellett a TELEPFELÜGYELET.HU rendszerével lehetővé válik a telephelyen működő összes elektromos berendezés és gép megfigyelése és ellenőrzése is.


Miért érdemes bevezetni a takarmánykeverés és elosztás megfigyelésére is telepfelügyeleti rendszert?


- Nem szükséges személyes jelenlét a telephelyeken

- Bármilyen mobil eszközre elküldi a rendszer az adatokat és riasztást is küld, ha probléma lép fel

- A rendszer által gyűjtött adatokból készített információk, elemzések segítik a döntéshozókat abban, hogy minden esetben a legoptimálisabb és a legmegalapozottabb döntést hozzák meg

- Egyszerű és könnyen kezelhető eszköz, amely költséghatékony működést biztosít a telephelyeknek


Bármilyen további kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésére!

bottom of page