top of page

FENNTARTHATÓ ÁLLATTENYÉSZTÉS

Ma már kikerülni sem lehet azokat a környezetvédelmi intézkedésekről szóló híreket, amelyek bevezetésre kerültek vagy éppen bevezetés előtt állnak a különböző országokban.

Az állattartás környezetterhelése világ szinten is számottevő, amelyet mindenhol igyekeznek megfékezni.


Bár az élelmiszerek iránti mennyiségi igény folyamatosan növekszik, a környezet megóvása érdekében egyre jobban szigorodnak az állattartókra vonatkozó szabályozások.

Ezzel együtt az állatjóléti elvárásokra és előírásokra is nagyobb hangsúlyt fektetnek mindenhol, - amelyek fontos és rendjén való lépések - de rendkívül mértékben megnehezítik a termelést és a gazdák életét.


A tartástechnológiák és a takarmányok tökéletesedésével javulás várható a fenntarthatósági kritériumoknak való megfelelésben, de látható, hogy jelentős változásokra van szükség a fogyasztási szokások tekintetében is.


Az átalakuló világban az állattenyésztésben ma már elengedhetetlen digitális megoldások segíthetik a termelőket és a gazdákat a kiegyensúlyozott - az állatjóléti és a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vevő - megoldások kialakításában és működtetésében, miközben jelentősen javítják telephelyeiken a minőségbiztosítást is.A TELEPFELÜGYELET.HU minden területen segíti a gazdákat, hogy megfeleljenek az egyre szigorodó előírásoknak. A rendszer bevezetésével egyszerre megfigyelhető és ellenőrizhető a telephely és a telephelyen működő minden gép, beleértve a takarmánykeverőgépeket, az etetőkocsikat, a trágyakezelőgépeket és a termelés során használt eszközöket is.

Azokon a telephelyeken, ahol már bevezették és használják ezt az egyszerű rendszert, nőttek a termelési mutatók, csökkentek az energiaköltségek és költséghatékonyabb működés valósult meg.

A rendszer segít, hogy lépésről-lépésre fenntarthatóbbá váljon az állattartás és az állattenyésztéssel kapcsolatos folyamatok.


Ha kíváncsi a részletekre, kérjen tőlünk egyedi ajánlatot!

bottom of page