top of page

ENERGIATAKARÉKOS TELEPHELYEK KIALAKÍTÁSA

Cikksorozatunk második részében arról írtunk, hogyan lehet átláthatóan és távolról is könnyen szemmel tartani a takarmánykeverő gépeket és minden egyéb olyan berendezést, amely a szarvasmarha állomány ellátását biztosítja. A harmadik részben bemutatjuk, miben tud segíteni a TELEPFELÜGYELET.HU rendszere a fejőházak és a hűtőberendezések energiatakarékos működésében.


A tejtermelő telepeken nemcsak az állatállomány ellátásához szükséges gépek működnek, hanem a tejtermeléshez elengedhetetlen berendezések is megtalálhatók. A különféle feladatokat ellátó berendezések folyamatos ellenőrzése nehézségbe ütközhet, ha nem tud jelen lenni senki a telepen, a munkaerőhiány vagy a szabadságolások miatt.


Egyre inkább szükségessé válhat minden telephelyen bevezetni a szenzoros telepfelügyeleti rendszert, hiszen ez a digitális eszköz lehetővé teszi, hogy bárhonnan - akárhol is tartózkodunk - megfigyelhetővé és ellenőrizhetővé váljanak az egyes termeléshez szükséges gépek és a termeléshez kapcsolódó folyamatok.A gépek energiaellátása komoly költséggel jár (pláne mostanában), így nem mindegy, hogy melyik gép mennyit működik. Ezt nehézkes folyamatosan felügyelni és ellenőrizni. Erre szolgál a TELEPFELÜGYELET.HU szenzoros telepfelügyeleti rendszere, hiszen folyamatosan méri és figyeli az egyes berendezések fogyasztását, gyűjti az adatokat arról, hogy mikor és mennyit működnek. Ha bármilyen rendellenes működést vagy leállást észlel a rendszer, azonnal értesítést küld bármilyen mobil eszközre. Ennek alapján el lehet kerülni az így keletkező veszteségeket, hiszen a riasztás után azonnal közbe lehet avatkozni.


Rendszerünk minden mért adatot rögzít és automatikusan riportokat készít belőlük, így nem csak valós időben válik távolról is ellenőrizhetővé a telep, hanem a riportok alapján utólag is elemezhető, így a működés minden lépése átlátható és ezáltal könnyen javítható, fejleszthető a termelés és a berendezések működése.


Többek között az alábbi gépeket és folyamatokat mérheti és figyelheti a TELEPFELÜGYELET.HU rendszerével:


Tejtárolók, hűtökompresszorok és hűtőberendezések ellenőrzése

  • kompresszorok hibajelzéseinek gyűjtése és ellenőrzése

  • tartályok és hűtőközeg hőmérséklet mérése

  • kompresszor elektromos betáplálásának figyelése, a fogyasztás mérése

  • vezérlő PLC adatainak kiolvasása (szükséges a telepítő cég közreműködése is)

Fejőház

  • vákumszivattyúk elektromos betáplálásának figyelése, a fogyasztás mérése

  • vákumcsövekben vákumnyomás ellenőrzése

  • tejátemelő szintjelzők ellenőrzése


Ha magasak a közüzemi számlái, érdemes megfigyelnie a telephely gépeinek működését, hogy ne fizessen feleslegesen!


Egyedi ajánlatunkért keressen minket és legyen Ön is elégedett partnerünk!


bottom of page