top of page

ELŐNY A GAZDÁNÁL - MÉRÉSI LEHETŐSÉGEK A SZARVASMARHATELEPEKEN

Az istállók, tartásterek és a termeléshez szükséges különböző gépek és berendezések működésének távfelügyeletével kényelmesen és egyszerűen növelhető a gazdaságok hatékonysága. Digitális telepfelügyeleti rendszer bevezetése a szarvasmarhatelepeken segíti a gazdákat, hogy bárhonnan és bármikor felügyeljék az állatállomány tartási körülményeit és a termelési folyamatokat.


A TELEPFELÜGYELET.HU rendszere segít elkerülni a veszteségeket, támogatja használóját a hozam növelésében, valamint hozzájárul az állatjóléti intézkedések fejlesztéséhez.


A hőmérséklet, páratartalom és más környezeti paraméterek nagymértékben befolyásolják a szarvasmarhák és a tehenek általános állapotát és a tejelő állatok esetén a tejhozamot. Rendszerünk az istállók mikroklímájának figyelésével segíti az állatok számára optimális tartási körülmények kialakítását és fenntartását. Az erőforrások és a különböző fogyasztási értékek mérésével támogatjuk, hogy hatékonyabbá váljon gazdasága működése és jobban megértsék a termelést befolyásoló tényezőket.


Az alábbi paraméterek mérhetők rendszerünk segítségével:


· Hőmérséklet

· Páratartalom

· THI

· Levegőminőség

· Fény

· Vízátfolyás

· Áramfogyasztás

· Áramkimaradás érzékelés


A TELEPFELÜGYELET.HU rendszerével többek között ezekre a kérdésekre kaphatnak választ:


· Mennyi vizet isznak az állatok?

· Az istálló mely részében milyen a klíma?

· Megfelelően működik-e a takarmánykeverőgép vagy a trágyakezelő rendszer?

· Hogyan alakul a THI értéke adott időintervallumban?

· Hogyan alakul a tejhozam és a THI kapcsolata, időszakos bontásban?


A gazdálkodással, termeléssel és ezek folyamataival összefüggő adatok gyűjtésével és feldolgozásával és az ezekhez kapcsolódó, telepre szabottan beállítható, valós idejű riasztásokkal a termelésbiztonság jelentősen növelhető. Az adatgyűjtéssel pontosan nyomon követhetők és megérthetők a telephely energia fogyasztási adatai és az egyéb működési paraméterek. A mérés mellett az érzékelők alkalmazásával azonnal észlelhetők az esetleges műszaki, technológiai problémák, amelyeken fejleszteni, javítani szükséges, hogy a termelés hatékony és főleg költséghatékony legyen. A mérések és az így kapott pontos adatok segítik a gazdákat, hogy megalapozottabb döntéseket hozzanak.


Azok a partnereink, akik már évek óta használják digitális technológiánkat, jóval hatékonyabban tudnak termelni, egyszerűbbé és költséghatékonyabbá vált működésük, átláthatóbbá minőségirányítási rendszerük és csökkentek náluk az emberi munkavégzésből adódó hibák. Nézze meg, hogy kik használják már telepfelügyeleti rendszerünket!


A TELEPFELÜGYELET.HU rendszerével a gazdának több ideje marad az igazán fontos dolgokra.


Kérje egyedi ajánlatunkat saját telephelye számára!

bottom of page