top of page

DIGITÁLIS MEGOLDÁS ALKALMAZÁSA AZ ÁLLATJÓLÉT TÁMOGATÁSÁRA

Az állatjólét megteremtése ma már alapvető elvárás az állattenyésztésben. Akár szabadtartású, akár intenzív állattartás valósul meg, minden esetben biztosítani kell az állatoknak a megfelelő tartási körülményeket.

A mostani helyzetben nehezebb megteremteni az állatjólét feltételeit, mint bármikor, hiszen sokszor még az alapvető etetés és itatás biztosítása is komoly anyagi ráfordítással jár, a takarmányt beszerezni és az elegendő ivóvizet biztosítani is nehéz feladat a dráguló árak mellett.

Az állattartóknak ebben a nehéz helyzetben még fontosabb odafigyelni arra, hogy ne folyjon feleslegesen a víz és ne működjön egy gép vagy berendezés akkor, amikor nem feltétlenül szükséges. Fontos lenne a telephelyen működő tevékenységeket és folyamatokat úgy kialakítani, hogy lehetőség szerint csökkentsék a kiadásaikat, hogy boldogulhassanak a jelenlegi gazdasági helyzetben, ugyanakkor az állatok jóléte se kerüljön veszélybe.


A fenti problémák kezelésében segíthet a TELEPFELÜGYELET.HU adatgyűjtő és adatelemző rendszere, hiszen bármilyen és bármekkora méretű telephelyen és üzemben lévő berendezés és gép működését, valamint azok fogyasztását mérhetővé teszi. A kihelyezett digitális szenzorok folyamatosan megfigyelik a telephelyen történő folyamatokat és eseményeket, amelyekről összegyűjtik az adatokat.


A szenzorok által összegyűjtött adatok pontosan rávilágítanak arra, hogy hol lehet csökkenteni a kiadásokat, milyen módszereken érdemes változtatni vagy éppen milyen folyamatot érdemes bevezetni egy gazdaságban, üzemben, hogy gazdaságosabb legyen a működése. Az állatállományt és a tartástérben történő minden tevékenységet is figyelik a szenzorok, ezzel segítve és biztosítva az állatjóléti előírások betartását.Az összegyűjtött adatok elemzését csapatunk nagy szakértelemmel és maximális biztonsággal kezeli, segítve a telephely vagy üzem gazdaságos működésének kialakítását.

Minden állattartó telepen és termelőüzemben érdemes bevezetni ezt az egyszerű és könnyen használható rendszert, hogy egyszerűsítsék a munkafolyamatokat és a munkaerőhiánnyal küzdő gazdaságokban is megteremtsék a hatékony és főleg költséghatékony működést, valamint az állatállomány állatjóléti előírásoknak megfelelő tartását.

Kihelyezett szenzorainkkal többek között az alábbi paramétereket lehet mérni és felügyelni, amellyel biztosítható az állatjólét is:


· a takarmánykeverőgép működését és a takarmány megfelelő elosztását,

· mely időszakban mennyi vizet fogyaszt az állat,

· az itatók és a vízfogyasztási paraméterek és szokások monitorozása,

· fényviszonyok optimális működése,

· levegőminőség mérése,

· hőmérséklet és páratartalom mérése,

· ammónia és nitrogén kibocsátás mérése,

· trágyakezelés és az ehhez szükséges eszközök, gépek felügyelete, mérése.

Segítünk kitalálni, hogy az Ön telephelyén, üzemében hogyan érdemes kiépíteni rendszerünket, hogy költséghatékonyan működhessen!

bottom of page