DIGITÁLIS MEGOLDÁS ALKALMAZÁSA AZ ÁLLATJÓLÉT TÁMOGATÁSÁRA

Az állatjólét megteremtése ma már alapvető elvárás az állattenyésztésben. Akár szabadtartású, akár intenzív állattartás valósul meg, minden esetben biztosítani kell az állatoknak a megfelelő tartási körülményeket.

A mostani helyzetben nehezebb megteremteni az állatjólét feltételeit, mint bármikor, hiszen sokszor még az alapvető etetés és itatás biztosítása is komoly anyagi ráfordítással jár, a takarmányt beszerezni és az elegendő ivóvizet biztosítani is nehéz feladat a dráguló árak mellett.

Az állattartóknak ebben a nehéz helyzetben még fontosabb odafigyelni arra, hogy ne folyjon feleslegesen a víz és ne működjön egy gép vagy berendezés akkor, amikor nem feltétlenül szükséges. Fontos lenne a telephelyen működő tevékenységeket és folyamatokat úgy kialakítani, hogy lehetőség szerint csökkentsék a kiadásaikat, hogy boldogulhassanak a jelenlegi gazdasági helyzetben, ugyanakkor az állatok jóléte se kerüljön veszélybe.


A fenti problémák kezelésében segíthet a TELEPFELÜGYELET.HU adatgyűjtő és adatelemző rendszere, hiszen bármilyen és bármekkora méretű telephelyen és üzemben lévő berendezés és gép működését, valamint azok fogyasztását mérhetővé teszi. A kihelyezett digitális szenzorok folyamatosan megfigyelik a telephelyen történő folyamatokat és eseményeket, amelyekről összegyűjtik az adatokat.


A szenzorok által összegyűjtött adatok pontosan rávilágítanak arra, hogy hol lehet csökkenteni a kiadásokat, milyen módszereken érdemes változtatni vagy éppen milyen folyamatot érdemes bevezetni egy gazdaságban, üzemben, hogy gazdaságosabb legyen a működése. Az állatállományt és a tartástérben történő minden tevékenységet is figyelik a szenzorok, ezzel segítve és biztosítva az állatjóléti előírások betartását.Az összegyűjtött adatok elemzését csapatunk nagy szakértelemmel és maximális biztonsággal kezeli, segítve a telephely vagy üzem gazdaságos működésének kialakítását.

Minden állattartó telepen és termelőüzemben érdemes bevezetni ezt az egyszerű és könnyen használható rendszert, hogy egyszerűsítsék a munkafolyamatokat és a munkaerőhiánnyal küzdő gazdaságokban is megteremtsék a hatékony és főleg költséghatékony működést, valamint az állatállomány állatjóléti előírásoknak megfelelő tartását.

Kihelyezett szenzorainkkal többek között az alábbi paramétereket lehet mérni és felügyelni, amellyel biztosítható az állatjólét is:


· a takarmánykeverőgép működését és a takarmány megfelelő elosztását,

· mely időszakban mennyi vizet fogyaszt az állat,

· az itatók és a vízfogyasztási paraméterek és szokások monitorozása,

· fényviszonyok optimális működése,

· levegőminőség mérése,

· hőmérséklet és páratartalom mérése,

· ammónia és nitrogén kibocsátás mérése,

· trágyakezelés és az ehhez szükséges eszközök, gépek felügyelete, mérése.

Segítünk kitalálni, hogy az Ön telephelyén, üzemében hogyan érdemes kiépíteni rendszerünket, hogy költséghatékonyan működhessen!