top of page

BAROMFITARTÁS MÁSKÉPP

Amikor a mezőgazdaság digitalizációjáról beszélünk sokan a szántóföldi termelés, vagy az üvegházi gazdálkodás digitális megoldásaira gondolnak csupán, pedig egyre elterjedtebbek az állattartókat segítő digitális megoldások is.


A baromfitartásban már gyakran használják a tojásszámlálót, mint digitális eszközt, de a takarmány esetében is egyre többen alkalmazzák a digitális technológiákat. A takarmány keverése és kijuttatása és a takarmány fogyasztásának digitális megoldásai mellett a fajonként eltérő és jellemző termelési paraméterek mérésére is már számos megoldás létezik.


Elterjedt a különböző farmmenedzsment rendszerek használata is, amelyek adatokat, elektronikus információkat állítanak elő és gyűjtenek össze. Ehhez kapcsolódhat még a különböző tartási körülményeket figyelő baromfitartás-távfelügyelet, amellyel a TELEPFELÜGYELET.HU már több mint hat éve foglalkozik.


Egyre többen választják a teljesen automatizált baromfitartást, amely a termeléssel összefüggő tartástechnológia digitális felügyeletét jelenti.

A termeléshez használt gépek, berendezések mérésével kiegészülve akár a teljes termelés digitális keretbe foglalható. A digitalizáció igazi nagy ereje abban rejlik, hogyha ezeket a megoldásokat összekapcsoljuk és a bennük rejlő összefüggéseket is elkezdjük megismerni és kihasználni, akkor a termelés hatékonysága nagyban növelhető, és ezáltal csökken a munkaerőigény, kiküszöbölhetőek lesznek az emberi hibákból adódó károk, növelhető a telephely biztonsága és nyomon követhető a termeléshez szükséges gépek és berendezések biztonságos működése, automatizálhatóak a minőségbiztosítási folyamatok és könnyen ellenőrizhetővé válnak az állatjóléti és fenntarthatósági szempontok. Mindez együtt megkönnyíti és egyszerűsíti a baromfitartásban dolgozók munkáját.A teljes digitális baromitartás esetén lehetőség nyílik arra, hogy minden tartási körülményt megfigyeljünk, mérjünk, vagy probléma esetén értesítést, riasztást kérjünk, hogy azonnal be tudjunk avatkozni és megelőzhetőek legyenek a káresemények.


A TELEPFELÜGYELET.HU rendszerével könnyen megvalósítható a teljes baromfitartás-távfelügyelet, amely magában foglalja az istállók mikroklímájának felügyeletét, az etetők, itatók és a világítás, valamint a szellőztetés helyes működésének figyelését, amelyet az istállótérben elhelyezett érzékelők alkalmazásával monitorozza. Lehetővé teszi a már létező érzékelők adatainak egy rendszerben való összegyűjtését, távolról való elérhetőségét. Lehetőség van a rendszerhez illeszthető további érzékelők alkalmazására is. Az adatok biztonságos, privát mobiladat forgalmat használva jutnak el szervereinkre, ahol egy online, bármikor elérhető alkalmazásban mutatják a gyűjtött adatokat és az adatokból létrehozott információkat.


2016 óta már több, mint 450 istállót felügyelünk több, mint 4000 érzékelővel!

Csatlakozzon Ön is elégedett ügyfeleinkhez és kérje egyedi ajánlatunkat!

bottom of page