BAROMFITARTÁS MÁSKÉPP

Amikor a mezőgazdaság digitalizációjáról beszélünk sokan a szántóföldi termelés, vagy az üvegházi gazdálkodás digitális megoldásaira gondolnak csupán, pedig egyre elterjedtebbek az állattartókat segítő digitális megoldások is.


A baromfitartásban már gyakran használják a tojásszámlálót, mint digitális eszközt, de a takarmány esetében is egyre többen alkalmazzák a digitális technológiákat. A takarmány keverése és kijuttatása és a takarmány fogyasztásának digitális megoldásai mellett a fajonként eltérő és jellemző termelési paraméterek mérésére is már számos megoldás létezik.


Elterjedt a különböző farmmenedzsment rendszerek használata is, amelyek adatokat, elektronikus információkat állítanak elő és gyűjtenek össze. Ehhez kapcsolódhat még a különböző tartási körülményeket figyelő baromfitartás-távfelügyelet, amellyel a TELEPFELÜGYELET.HU már több mint hat éve foglalkozik.


Egyre többen választják a teljesen automatizált baromfitartást, amely a termeléssel összefüggő tartástechnológia digitális felügyeletét jelenti.

A termeléshez használt gépek, berendezések mérésével kiegészülve akár a teljes termelés digitális keretbe foglalható. A digitalizáció igazi nagy ereje abban rejlik, hogyha ezeket a megoldásokat összekapcsoljuk és a bennük rejlő összefüggéseket is elkezdjük megismerni és kihasználni, akkor a termelés hatékonysága nagyban növelhető, és ezáltal csökken a munkaerőigény, kiküszöbölhetőek lesznek az emberi hibákból adódó károk, növelhető a telephely biztonsága és nyomon követhető a termeléshez szükséges gépek és berendezések biztonságos működése, automatizálhatóak a minőségbiztosítási folyamatok és könnyen ellenőrizhetővé válnak az állatjóléti és fenntarthatósági szempontok. Mindez együtt megkönnyíti és egyszerűsíti a baromfitartásban dolgozók munkáját.A teljes digitális baromitartás esetén lehetőség nyílik arra, hogy minden tartási körülményt megfigyeljünk, mérjünk, vagy probléma esetén értesítést, riasztást kérjünk, hogy azonnal be tudjunk avatkozni és megelőzhetőek legyenek a káresemények.


A TELEPFELÜGYELET.HU rendszerével könnyen megvalósítható a teljes baromfitartás-távfelügyelet, amely magában foglalja az istállók mikroklímájának felügyeletét, az etetők, itatók és a világítás, valamint a szellőztetés helyes működésének figyelését, amelyet az istállótérben elhelyezett érzékelők alkalmazásával monitorozza. Lehetővé teszi a már létező érzékelők adatainak egy rendszerben való összegyűjtését, távolról való elérhetőségét. Lehetőség van a rendszerhez illeszthető további érzékelők alkalmazására is. Az adatok biztonságos, privát mobiladat forgalmat használva jutnak el szervereinkre, ahol egy online, bármikor elérhető alkalmazásban mutatják a gyűjtött adatokat és az adatokból létrehozott információkat.


2016 óta már több, mint 450 istállót felügyelünk több, mint 4000 érzékelővel!

Csatlakozzon Ön is elégedett ügyfeleinkhez és kérje egyedi ajánlatunkat!