top of page

A BAROMFITELEPEK HATÉKONY MŰKÖDÉSÉT SEGÍTI EGY OKOS RENDSZER

A baromfitelepeken, keltető-, és tojástermelőüzemekben zajló folyamatok egyaránt távolról felügyelhetők, a termeléshez szükséges eszközök, gépek és berendezések működése és fogyasztása, valamint a telephelyek különböző környezeti paraméterei érzékelők alkalmazásával mind mérhetők.


A gazdálkodással, termeléssel és ezek folyamataival összefüggő adatok gyűjtésével és feldolgozásával pontosan nyomon követhetők és megérthetők a telephely energia fogyasztási adatai és az egyéb működési paraméterek. A mérés mellett az érzékelők alkalmazásával azonnal észlelhetők az esetleges műszaki, technológiai problémák, amelyeken fejleszteni, javítani szükséges, hogy a termelés hatékony és főleg költséghatékony legyen. A mérések és az így kapott pontos adatok segítik a gazdákat, hogy megalapozottabb döntéseket hozzanak.A TELEPFELÜGYELET.HU baromfitelepeken elhelyezett mérési eszközei, azaz szenzorai lehetővé teszik, hogy saját fejlesztésű, digitális távfelügyeleti rendszerünkön keresztül folyamatosan mérjünk minden szükséges paramétert, amelyek tipikusan előfordulnak a baromfival foglalkozó telepeken, üzemekben:

  • hőmérséklet mérés

  • páratartalom mérés

  • levegőminőség mérése

  • ajtónyitás érzékelés

  • fénymérés

  • víz-, és áramfogyasztás mérés

  • áramkimaradás érzékelés

  • silómérleg felügyelete

  • tojásszámláló felügyelete

  • súlymérés

Egyik régi partnerünk így foglalta össze a TELEPFELÜGYELET.HU előnyeit:

„A TELEPFELÜGYELET.HU rendszerét közel 100 istállóban telepítettük, így több mint 400.000 baromfi távfelügyeletét látja el. Méri a környezeti paramétereket (hőmérséklet, fény, pára stb.) és ellenőrzi a helyi eszközök állapotát (elektromosság, ajtónyitás, siló súlyát stb.). A rendszer segítségével központi helyről figyelhetjük a közel 100 km-re található istállókból érkező adatokat és azonnal, akár email vagy sms alapú riasztást kapunk, ha valamilyen paraméter eltér a normálistól.”


Ez az intelligens rendszer alacsony bekerülési és fenntartási költségű, könnyen kezelhető telepfelügyeleti megoldás, amely már meglévő rendszerekkel is integrálható, hogy egy alkalmazásban láthassa adatait. Az adatoknak köszönhetően átláthatóvá válik a telephely vagy termelési üzem teljes működése és a pontos adatok ismerete minden esetben segít a legjobb döntések meghozatalában.


Azok a partnereink, akik már évek óta használják digitális technológiánkat, jóval hatékonyabban tudnak termelni, egyszerűbbé és költséghatékonyabbá vált működésük, átláthatóbb a minőségirányítási rendszerük és megszűntek náluk az emberi munkavégzésből adódó hibák.


Kérje egyedi ajánlatunkat saját telephelye számára!

bottom of page