top of page

ÚJ LEHETŐSÉG A JUH-ÉS KECSKETARTÁSBAN

A juh- és kecsketenyésztők részére is kínálunk intelligens, digitális megoldásokat, amely segíti a tenyésztőket, hogy az állatjólét mellett a hatékony termelés is megvalósuljon.


Az aszályos időjárás miatt folyamatosan csökken a juhok és kecskék legelőterülete, ezért a gazdáknak több vásárolt takarmányt kell használniuk, ez tovább drágítja az állattartást. A juh- és kecskeágazat területhasználata egyébként is drasztikusan visszaesett az elmúlt öt évben, mintegy százezer hektárral 450 ezer hektárra.

A munkaerő hiánya is gátolja az ágazat fejlődését, egyre többen hagynak fel a juh- és kecske tenyésztésével.A juh- és kecsketartó telepeken is lehetőség van arra, hogy kihelyezett szenzoraink segítségével átláthatóvá és kiszámíthatóvá váljon az állattartás és a termelés minden lépése és folyamata.


A TELEPFELÜGYELET.HU rendszere segít összegyűjteni az állatok tartásával összefüggő összes adatot. Az etetés és itatás, a tartástér minősége (hőmérséklet, páratartalom, levegőminőség, fénymérés, stb.) és a trágyakezelés minden lépéséről és folyamatairól adatot gyűjt és szolgáltat, amelyet bárhonnan, akár távolról is szemmel lehet tartani. Minden probléma esetén riasztást küld a rendszer, ezzel megakadályozható, hogy komolyabb kár keletkezzen a telephelyen és az állatállományban. Ha tejtermelés is megvalósul a telephelyen, akkor a termeléshez kapcsolódó folyamatokat és a szükséges gépeket, berendezéseket felügyeli a rendszer és méri a fogyasztásukat is. Az összegyűjtött adatok pontosan megmutatják, hogy mennyi az egyes gépek, berendezések fogyasztása, mikor megy feleslegesen egy berendezés és mely terület vagy folyamat az, ahol költségeket lehet csökkenteni.


A szenzorok kihelyezése egyszerű és gyors folyamat, amely költséghatékonyan, lépésről-lépésre is bevezethető bármilyen méretű telephelyen vagy gazdaságban.

Jó tudni, hogy az állatokra semmilyen hatással nincsenek szenzoraink. A rendszer telepítését kollégáink a napi munka és az állatok ritmusának lehető legkisebb mértékű zavarásával végzik. Rendszereink hozzájárulnak az állatjólét megteremtéséhez, hiszen a telephely folyamatairól és történéseiről adatokat gyűjtenek és elemeznek, amely lehetővé teszi, hogy az állatok számára a legoptimálisabbak legyenek a tartási körülmények.


Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy egy telepfelügyeleti rendszer bevezetésével, a rendszer használatának köszönhetően megelőzött veszteségek kiküszöbölésével a beruházás 2-3 hónapon belül teljes mértékben megtérül.


2016 óta már több, mint 450 istállót felügyelünk több, mint 4000 érzékelővel!

Csatlakozzon Ön is elégedett ügyfeleinkhez és kérje egyedi ajánlatunkat!


bottom of page