top of page

ÁLLATTARTÓ-TELEP TÁVMONITORING

A korszerű digitális megoldások alkalmazásával jobb megértés és hatékonyabb termelés érhető el a gazdaságokban. Az elmúlt évek technikai fejlődése, és a kedvezőbbé váló árak a szenzoros adatgyűjtésben elérhető közelségbe hozta a hatékonyságnövelés új megoldásait. A TELEPFELÜGYELET.HU termelés- és eszközmonitoring megoldásai testreszabott és költséghatékony megoldást nyújtanak az állattenyésztők számára.

Naposcsibék

A tartásterek mikroklímájának, levegőminőségének mérésével támogatható az állatkomfort biztosítása és a hatékony termelés. Az adatok alapján pontosabb és célzottabb, ahol ez megoldható, automatizált beavatkozással meg lehet előzni, vagy kezelni lehet a termelésre károsan ható folyamatokat (pl. hőmérséklet csökkenését baromfi istállóban, hőstressz kialakulását tejhozamú szarvasmarha tartásnál, vagy a túlzott ammóniagáz jelenlétből adódó egészségromlást sertések esetében). Az istállók klímájának megfigyelésén túl a felügyeleti megoldás kiegészíthető a különböző gépészeti berendezések távfelügyeletével is, így pl. folyamatosan ellenőrizhető, hogy megfelelő-e az áramellátás, vagy hogy mennyi egy telep, vagy akár csak egy itató vízfogyasztása.

A Cubilog kft. TELEPFELÜGYELET.HU megoldásában az adatokat az érzékelők egy, a helyszínen telepített adatgyűjtő eszközön keresztül egy online, folyamatosan elérhető felületre juttatják. Ezt a felületet számítógépről, vagy okostelefonról érhetik el az arra jogosult felhasználók, hogy folyamatosan a legfrissebb adatokhoz, információkhoz jussanak. A távfelügyeleti rendszer arra is lehetőséget nyújt, hogy egyes, előre meghatározott értékekhez riasztások kerüljenek beállításra, így az eltérésekről azonnal értesül a gazdaság illetékese, telefonján keresztül. A gyűjtött adatok aztán összevezethetők más, például termelési adatokkal, ami a teljesítmény értékelésén túl, hasznos információkat hordozhat az alkalmazott tartástechnológia hatékonyságáról. Mindezekről pedig jelentések, kimutatások készíthetők, amelyek gyors áttekintést, vagy mély elemzést adnak egy-egy adat, vagy folyamat mentén.


bottom of page