top of page

ÁLLATJÓLÉT ÉS HATÉKONYSÁGNÖVELÉS A SERTÉSTELEPEKEN

Az állattartás környezetterhelése világ szinten is számottevő. Egyre növekszik az élelmiszerek iránti mennyiségi igény, ugyanakkor környezetünk megóvása érdekében szigorodnak a környezetvédelmi előírások és az állatjóléti elvárások is, amelyek mind helyes és fontos lépések, de rendkívüli mértékben megnehezítik a termelést.


Ma már digitális eszközök segíthetik a sertéstartókat a kiegyensúlyozott - az állatjóléti és a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vevő - megoldások kialakításában és működtetésében, miközben jelentősen javítják a minőségbiztosítást is.

A hatékony termelés és a magas hozam érdekében a szakértelem és tapasztalat mellett elengedhetetlen a gazdálkodás folyamatos nyomon követése. A szigorodó állatjóléti elvárások a tartási feltételekkel szemben, valamint a hústermeléssel együttjáró károsanyagkibocsátás csökkentési direktívák modernizációra és folyamatos fejlesztésre ösztönzik a sertéstartókat.


A sertéstelepek számára létrehozott termékünk az állatállomány és a telep távoli felügyeletét, irányítását teszi lehetővé a tartási körülmények és a működési paraméterek szenzoros mérésével, ellenőrzésével.A TELEPFELÜGYELET.HU digitális megoldásai a hatékonyságnövelést és a gazdálkodással összefüggő megalapozott döntéshozást támogatják.

Sokféle sertés tartástér, istálló típus létezik Magyarországon, ezek klimatikus és egyéb körülményei jelentősen eltérő feltételeket biztosítanak az állatok számára. Köztudott, hogyha a feltételek megfelelőek, az állat jobban fejlődik és közelebb termel a genetikája által az optimálishoz. Ezért is fontos, hogy mérhetők és ezáltal pontosan láthatóak és megérthetőek legyenek azok az adatok, folyamatok, amelyek segítik a sertéstartókat az állatjólét megteremtésében és ezáltal telephelyeik képesek lesznek a jóval hatékonyabb termelésre.


Digitális megoldásaink a mikroklíma megfigyelése mellett alkalmasak a sertéstartás gépei, berendezései monitorozására is, az ammónia és egyéb gázok telítettségének mérésére, amellyel az állatjólét feltételei teljesülését mérjük.


A TELEPFELÜGYELET.HU teljeskörű megoldást kínál, amely tartalmazza a szenzorokat, a felhő alapú hosszú távú, biztonságos adattárolást és a gyűjtött adatok megjelenítését, az adatösszefüggésekből előálló analitikák készítését.


Mérési paraméterek:


● Hőmérséklet- és fénymérés

● Vízátfolyás mérés

● Áramkimaradás érzékelés

● Ajtónyitás érzékelés

● Ammóniatelítettség mérés

Igény szerint egyéb paraméterek mérésére is lehetőség van. Sőt, vállaljuk egyedi mérési megoldások kidolgozását, fejlesztését is kimondottan sertéstelepek részére.


Egyedi megoldásainkért keressen minket!

bottom of page